mvo en milieu

fsc
Ecovadis silver rating

mvo en milieu

Koopmans. printmedia streeft continu naar manieren om duurzamer te ondernemen en het drukproces milieuvriendelijker te maken.

Het volledig milieubewust produceren van drukwerk kan alleen maar als ook grondstoffen aan bepaalde voorwaarden voldoen. Daarom zijn wij FSC® gecertificeerd (vernieuwd op 4 oktober 2023). FSC® (Forest Stewardship Council) is een internationale organisatie die wereldwijd verantwoord bosbeheer stimuleert.

FSC® keurmerk

Het keurmerk geeft de zekerheid dat het hout dat voor het papier gebruikt wordt, afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Dat wil o.a. zeggen; niet illegaal gekapt en niet uit oerbossen en volgens de procedures van de FSC®-organisatie. Duurzaam bosbeheer houdt rekening met het bosecosysteem, heeft respect voor sociale aspecten (zoals inheemse bevolkingsgroepen of rechten van bosarbeiders) en is economisch leefbaar.

Het door ons behaalde keurmerk kan je ook mee laten drukken op je drukwerk zodat de FSC® status van het papier altijd duidelijk zichtbaar is. Op deze manier help je ook mee om de bekendheid van het FSC® keurmerk te vergroten.

Meer informatie over het keurmerk vind je op de website www.fsc.nl.

Ecovadis

Ecovadis is een wereldwijde MVO-certificeerder. Op 2 augustus 2023 kregen wij de uitslag van ons duurzaamheidsonderzoek voor het Ecovadis-certificaat 2023. Het resultaat mocht er zijn. De scorekaart gaf aan dat we weer zilver hebben behaald. Deze score betekent dat wij tot de top 25% van alle bedrijven, wereldwijd, behoren die door Ecovadis beoordeeld zijn. Wij zijn er dan ook erg trots op en dit laat zien dat koopmans. printmedia serieus bezig is met duurzaam ondernemen.

Milieu

Naast het FSC® keurmerk en Ecovadis MVO-certificaat  werken wij op vele manieren milieuvriendelijk, zoals:
• wij gebruiken 100% groene stroom en collectieve inkoop stroom
• gebruik van biologisch afbreekbare inkten en schoonmaakmiddelen
• gescheiden papierafval (wit van gekleurd)
• chemievrije drukplaten
• hoogfrequente verlichting
• tochtsluis voor het laden en lossen
• bevochtigen met osmosewater ipv stoom (energiebesparend)
• installatie van zonnepanelen
• investeren in nieuwe machines die sneller en efficiënter werken

Translate »